Water en Wijn

De kleine wereld van de grote Latijnse dichter Horatius
Auteur: Patrick Lagrou | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

49,95

‘Carpe diem’; twee alom bekende woorden van de grote Latijnse dichter Horatius. ‘Pluk de dag’ is de letterlijke vertaling. Vrij vertaald: ‘Geniet van het moment’.

Net zoals veel andere Romeinen was deze tijdgenoot van keizer Augustus op zoek naar geluk. De meesten hoopten dit te vinden in het najagen van rijkdom, macht en eer. Voor Horatius lag het veeleer in kleine dingen: tevreden zijn met wat je hebt en daarvan genieten. Van deze levensfilosofie is bijna zijn hele werk doordrongen.

Aan de hand van tientallen voorbeelden uit zijn oeuvre verkennen we zijn kleine wereld, waar hij het geluk wist te vinden. Het lag ver van de grote stad, in de Sabijnse bergen, middenin de natuur. Daar kon hij samen met zijn vrienden genieten van een lekker glas wijn. Meer had Horatius niet nodig om zich goed te voelen.

Veel van deze momenten van geluk weet hij meesterlijk te beschrijven. Tegelijk schetst hij zijn leefwereld, in het licht van een Romeinse samenleving bij het begin van onze jaartelling. Diverse aspecten uit dit grote universum komen in aparte hoofdstukken aan bod. Hierin zijn ook de nieuwste ontdekkingen van de archeologie opgenomen die met Horatius in verband staan.

Speciaal voor de illustraties heeft de auteur het Middellandse Zeegebied meerdere keren doorkruist. Bijna alle plaatsen, monumenten of kunstwerken die naar Horatius of zijn werk verwijzen, werden opgezocht en gefotografeerd: van de bekendste musea tot de meest afgelegen streken, zelfs tot op de bodem van de zee.

Het resultaat is een boek dat wellicht enig is in zijn soort. Een boek voor wie houdt van poëzie, de Grieks-Romeinse wereld, onderwaterarcheologie, het goeie leven en … oude wijn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464240696 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De kleine wereld van de grote Latijnse dichter Horatius

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

194

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-03-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Water en Wijn

  1. 5 van 5

    reinildis matthieu

    voor wie de mens Horatius wil leren kennen, evenals zijn kleine leefwereld , het carpe diem begrijpen en zijn mooiste oden vertaald wil lezen met telkens een visualisatie aan de hand van foto ’s een grote aanrader, heb er super van genoten


Een beoordeling toevoegen