Wat de fak

Auteur: Maryam Hassouni | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

21,99

Hoe de film- en tv-industrie Maryam Hassouni, de eerste Nederlandse winnaar van een Emmy Award voor beste actrice, op haar knieën kreeg.
Dit boek is haar antwoord.
Maryam Hassouni, die op haar vijftiende furore maakte met de televisieserie Dunya en Desie, won voor haar rol in Offers als eerste Nederlandse actrice een Emmy. Ze kroop in de huid van vele karakters, van zelfmoordterrorist tot slachtoffer van de Marokkaanse cultuur, en alles wat daartussenin zit. Vaak met veel plezier, maar vaker nog met verbazing over steeds weer dezelfde clichématige verhalen die werden geschreven. Nooit herkende zij hier zichzelf in.

Langzaam dringt het tot Maryam door: in haar beleving staat de filmindustrie voor destructie en ellende. Het wordt haar onmogelijk gemaakt om te acteren, ondanks haar verlangen ernaar. Ze gaat studeren en besluit haar eigen verhalen te schrijven. Als ze toch nog een keer zwicht voor een grote rol in een televisieserie loopt dat fataal af. Pas als ze na jaren het onderzoeksdossier naar aanleiding van haar klachten durft te lezen en de verdraaide feiten en leugens onder ogen ziet weet ze het zeker. ‘Ik ben niet ziek: het systeem is ziek.’

Maryam Hassouni debuteerde op haar vijftiende als actrice. Na een schitterende carrière en een studie Engels besloot ze zich voornamelijk te richten op het schrijverschap. Ze schreef eerder een kinderboek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403188010 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wat de fak” te beoordelen