Wageningers

De betekenis van 134 jaar Koninklijke Landbouwkundige Vereniging
Auteur: Joost van Kasteren, Martijn de Groot | Uitgever: Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV

29,95

Dit boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 134-jarig bestaan van KLV en haar definitieve opheffing in 2020.

Wageningen heeft de naam, maar het zijn de ‘Wageningers’ (waarvan sommige geadopteerd) die in de afgelopen 134 jaar de dragers zijn geweest van de verschillende transities die de landbouw en het landelijk gebied hebben doorgemaakt. Vooral in de eerste honderd jaar na de oprichting van de Vereeniging van Oud-Leerlingen der Rijkslandbouwschool hebben de vereniging en haar opvolgers een belangrijke rol gespeeld bij het organiseren van de kennis en ervaring van Wageningers, zowel voor het landbouwkundig onderzoek als voor het beleid, en niet te vergeten voor de boerenpraktijk. Via commissies, landbouwweken en natuurlijk het Landbouwkundig Tijdschrift werden nieuwe inzichten verworven en verspreid, niet alleen in Nederland, maar ook in voormalig Nederlands-Indië en de rest van de wereld.

In “Wageningers – De betekenis van 134 jaar Koninklijke Landbouwkundige Vereniging” beschrijven de journalisten Martijn de Groot en Joost van Kasteren de opkomst en bloeiperiode van de verenigingen, maar ook de neergang die zich inzette vanaf de jaren zeventig, tot de opheffing van KLV. Het boek beschrijft de belangrijkste gebeurtenissen in bijna anderhalve eeuw KLV: de band met de Universiteit Wageningen, de zeer diverse activiteiten, het koloniale verleden, de politieke beïnvloeding en de maatschappelijke impact.

Dat KLV nu wordt opgeheven, betekent echter niet het einde voor ‘Wageningers’ en hun rol in de wereld, maar biedt juist mogelijkheden voor een nieuw begin.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023257554 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De betekenis van 134 jaar Koninklijke Landbouwkundige Vereniging

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

02-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wageningers” te beoordelen