Wagen en winnen

Auteur: Frits Loomeijer, Joke Korteweg | Uitgever: Balans

29,95

Joke Korteweg en Frits Loomeijer beschrijven de stormachtige ontwikkeling van de afgelopen 50 jaar van de Nederlandse offshore-industrie aan de hand van de geschiedenis van de brancheorganisatie IRO.

In 1959 wordt een enorme gasbel ontdekt onder de Groningse bodem.Experts vermoeden al snel dat ook onder de Noordzee gas te winnen is. Als dat blijkt te kloppen, storten bestaande en nieuwe bedrijven zich binnen de kortste keren op de olie- en gaswinning buitengaats. Zo groeit Nederland na de oliecrisis uit tot een van de belangrijkste offshore-landen ter wereld.

Die positie dankt het aan een cluster van toeleveranciers. Innovatieve bedrijven die in opdracht van de grote energiemaatschappijen platforms, transformatorstations en windmolens bouwen, transporteren, onderhouden en na gebruik ook weer opruimen. Ze behoren tot de wereldtop en spelen een belangrijke rol in de huidige energietransitie, die grotendeels op zee wordt gerealiseerd.

In Wagen en winnen beschrijven Joke Korteweg en Frits Loomeijer de fascinerende ontwikkeling van de Nederlandse offshore-industrie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de brancheorganisatie IRO. Met dit unieke boek wordt een oer-Hollandse industrietak, die met veel lef en technisch vernuft opereert in een steeds kritischer maatschappelijk en politiek klimaat, voor het eerst uit de schaduw gehaald.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463821841 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wagen en winnen” te beoordelen