Wagen en winnen

Auteur: Frits Loomeijer, Joke Korteweg | Uitgever: Balans

35,00

In dit fascinerende boek beschrijven Joke Korteweg en Frits Loomeijer de stormachtige ontwikkeling van de Nederlandse offshore-industrie aan de hand van de geschiedenis van de brancheorganisatie IRO.

In 1959 wordt een enorme gasbel ontdekt onder de Groningse bodem. Experts vermoeden al snel dat ook onder de Noordzee gas te winnen is. Als dat blijkt te kloppen, storten bestaande en nieuwe bedrijven zich binnen de kortste keren op de olie- en gaswinning buitengaats. Zo groeit Nederland na de oliecrisis uit tot een van de belangrijkste offshore-landen ter wereld.

Het is een onbekend, oer-Hollands succesverhaal. In opdracht van de grote oliemaatschappijen bouwt, transporteert en onderhoudt een groep innovatieve bedrijven de boorplatforms, om ze na gebruik ook weer op te ruimen. Deze bedrijven zijn vaak nauwelijks zichtbaar, maar ze behoren tot de wereldtop. Tegenwoordig spelen ze met al hun expertise een belangrijke rol in de overgang naar duurzame energiewinning, die grotendeels op zee wordt gerealiseerd.

In het fascinerende en onderhoudende Wagen en winnen beschrijven Joke Korteweg en Frits Loomeijer de stormachtige ontwikkeling van de Nederlandse offshore-industrie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de brancheorganisatie IRO. Naast de spectaculaire geschiedenis komen technische ontwikkelingen, de rol van de overheid, veiligheid voor mens en milieu en de toenemende maatschappelijke discussie over olie, gas, en windenergie uitgebreid aan bod.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463821841 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

26-11-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wagen en winnen” te beoordelen