Wachten jullie op mij?

Etty Hillesum in beeld
Auteur: Klaas A.D. Smelik, Ria van den Brandt | Uitgever: Balans

15,00

‘Wachten jullie op mij?’ schreef Etty Hillesum op een briefkaart die uit de rijdende trein werd gegooid, toen zij op 7 september 1943 met 986 lotgenoten naar Auschwitz-Birkenau werd getransporteerd. Deze woorden zijn als titel gekozen voor een boek met foto’s van en over Etty Hillesum en haar dagboeken.

De meeste van deze afbeeldingen berusten in de archieven van het Joods Historisch Museum te Amsterdam, maar ook van elders zijn foto’s afkomstig. Tegenover elke afbeelding staat een passend citaat uit Etty Hillesums nagelaten werken, niet alleen in transcriptie, maar ook in haar originele handschrift.

In deze uitgave staan foto’s van Etty Hillesum zelf, van haar familie en haar vrienden, maar ook van de boeken die zij las, de plaatsen die in haar geschriften een belangrijke rol spelen, en van de vervolging die aan het leven van deze talentrijke vrouw een voortijdig einde heeft gemaakt.

Voor wie haar werk heeft gelezen, zal dit boek een extra dimensie bieden. Niet alleen Etty Hillesum komt zo in beeld, maar ook de dagboeken en brieven die zij ons heeft nagelaten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460031458 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Etty Hillesum in beeld

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-12-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wachten jullie op mij?” te beoordelen