Waarom dit niet de laatste oorlog is

Over de psychologie van internationale conflicten
Auteur: Koert Debeuf | Uitgever: Lannoo

22,99

Koert Debeuf maakte de voorbije decennia verschillende oorlogen en revoluties vanaf de eerste rij mee, onder andere in het Midden-Oosten. Hoewel de aanleidingen verschilden, hadden die conflicten vaak dezelfde wortels.
Bijna altijd was er sprake van een onverwerkt verleden. Voor Poetin is dat de teloorgang van Rusland na de instorting van de Sovjet-Unie. De geschiedenis leert dat dergelijke vernederingen, zelfs al waren ze verpakt als vredesakkoorden, lang kunnen blijven smeulen. Soms tot het punt dat ze nieuwe oorlogen doen ontbranden.

Door oog te hebben voor die trauma’s, door zich met andere woorden in het hoofd te verplaatsen van de mogelijke agressor, voorspelde Debeuf al in 2018 in zijn boek Tribalization. Why War is Coming dat er oorlog zou komen in Oekraïne.
Nu gaat hij nog een stap verder en zegt hij waar andere conflicten zich aandienen. Tegelijk dringt hij aan op een beter begrip van de psychologie van de geopolitiek als we conflicthaarden vroeger willen detecteren. Dit boek biedt de nodige inzichten daartoe.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401487429 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over de psychologie van internationale conflicten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

26-10-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Waarom dit niet de laatste oorlog is” te beoordelen