Waarnemer, adviseur, beslisser

Auteur: Uri Rosenthal | Uitgever: Prometheus

25,99

‘Wanneer ga je het allemaal opschrijven?’ Tijdens zijn indrukwekkende loopbaan kreeg Uri Rosenthal die vraag van verschillende kanten te horen. Rosenthal heeft het eindelijk allemaal zelf te boek gesteld. Hij beschrijft zijn jeugd in een door de oorlog getekend gezin en zijn studietijd in het turbulente Amsterdam van de jaren zestig. Daarna zijn werkzame leven met zijn ervaringen in de universitaire wereld en het tot dan toe onontgonnen terrein van onderzoek en advies bij rampen en crises. En ten slotte volgen zijn jaren in de politiek, onder meer als steun aan Mark Rutte in diens uphill battle, als informateur en als minister van Buitenlandse Zaken.

Waarnemer, adviseur, beslisser voert de lezer langs parallelle, maar ook kruisende wegen in de wetenschap, het crisisdomein en de politieke wereld. Beginnend als wetenschappelijk waarnemer, eindigde Rosenthal zijn carrière in een van de hot seats in de politieke arena.

URI ROSENTHAL (1945) is politicoloog en bestuurskundige. Hij was onder meer hoogleraar politicologie en bestuurskunde, oprichter van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer en minister van Buitenlandse Zaken. Tegenwoordig is hij onder meer voorzitter van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI) en van het toezicht- en adviescollege voor veteranenzorg. Hij is een liefhebber van memoires en biografieën

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044634730 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

544

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-11-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Waarnemer, adviseur, beslisser” te beoordelen