Waar is Freddy?

Verslag van een zoektocht
Auteur: Bram Keizerwaard | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Op een koude januaridag in 1943 klopt een politieagent aan bij een echtpaar in Vlaardingen dat een tweejarig (!) Joods jongetje verborgen houdt. De kleine man, Freddy is zijn naam, wordt meegenomen en tegen overlegging van een ontvangstbewijs ‘afgeleverd’ bij de Jodenjagers van de beruchte Documentatiedienst in Den Haag. Dit is het begin van een even eenzame als gruwelijke tocht van de peuter met als tussenstop Kamp Westerbork waar de peuter een aantal maanden moederziel alleen verblijft tot ook voor hem de laatste trein het kamp binnen rolt. Dit boek is het verslag van een zoektocht naar de lotgevallen van Freddy en zijn familie tegen de achtergrond van de sluipende maar o zo doeltreffende en perverse maatregelen van de bezetter en zijn Hollandse trawanten. De nazi’s probeerden hun slachtoffers letterlijk en figuurlijk uit te wissen en ‘Waar is Freddy?’ is een aangrijpende poging om de kleine jongen en zijn familie, weer een gezicht te geven en aan de vergetelheid te ontrukken.

Bram Keizerwaard (1953) werkte vele jaren in het onderwijs in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen. Op latere leeftijd behaalde hij zijn doctoraal Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Bram Keizerwaard is getrouwd, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.

Deze uitgave kwam mede tot stand dankzij de Stichting Jan Anderson & Rita Boon, Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., en De Stichting Levi Lassen, Den Haag.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464629385 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verslag van een zoektocht

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

138

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Waar is Freddy?” te beoordelen