Waar de zon in het Noorden staat

Waar de zon in het Noorden staat

De lotgevallen van een Zeeuw in Afrika
Auteur: Victor A.C. Remouchamps | Uitgever: Brave New Books
Ongeveer 3-5 werkdagen

28,67

In deze roman wordt ingegaan welke de â??Boerenoorlogâ? heeft gespeeld in de ontwikkeling van Zuid Afrika. Schrijver vertelt het verhaal van een Zeeuw die in 1883 besluit naar Transvaal te emigreren.

Schrijver heeft zich altijd al afgevraagd op welke manier het meest verguisde woord in de Nederlandse taal; â??Apartheidâ??, in zuidelijk Afrika kans heeft gekregen om daar bijna vijftig jaar de politiek te beheersen.
In dit werk, bestaande uit twee delen, wordt een poging gedaan om uit te leggen dat het beginsel van â??gescheiden ontwikkelingâ? sterk beïnvloedt is door de specifieke kenmerken van Zuid Afrika, die dit land onvergelijkbaar maakt met de â??normaleâ? koloniale landen die in de tweede helft van de 19de eeuw in dit continent gevestigd werden.
Het boek bestaat uit twee delen.
In dit eerste deel worden de lotgevallen van Rudi van de Pavoordt beschreven, een jonge ambitieuze Zeeuw, die besluit om naar Transvaal te gaan. Het verhaal vertelt over zijn overtocht, zijn avontuurlijke reis door de wildernis door zuidelijk Afrika, en over het beginnen van een nieuw leven als immigrant aldaar. Het boek beschrijft hoe er in die jaren door de verschillende autochtone delen van de bevolking, inclusief de blanken, over een in hun ogen rechtvaardige samenleving werd gedacht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402102949 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

De lotgevallen van een Zeeuw in Afrika

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

475

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-08-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Waar de zon in het Noorden staat” te beoordelen