Vrouwenkiesrecht

Auteur: Aletta Jacobs, Frederike van Balen-Klaar | Uitgever: Historia Scripta

27,50

“Vrouwenkiesrecht” van Aletta Jacobs en Frederike van Balen-Klaar is eigenlijk ‘verplichte kost’ voor iedere vrouw die stemrecht heeft of binnenkort krijgt. Anders dan het misschien lijkt is het kiesrecht voor vrouwen geen vanzelfsprekendheid en in Nederland pas een eeuw geleden ingevoerd mede dankzij de onvermoeibare inspanningen van deze twee auteurs.

Aletta Jacobs is een zeer inspirerende persoonlijkheid die met haar doorzettingsvermogen al vanaf jonge leeftijd tegen de verdrukking in tot een voorbeeld is geworden voor de strijd tegen onrecht. Omwille van de handzaamheid van dit boek is alleen een verkorte biografie (gebaseerd op de autobiografie van Aletta Jacobs: “Herinneringen”) over haar opgenomen, omdat zij – zeker buiten de kring van strijdsters voor de rechten van de vrouw – toch veruit de bekendste is van de beide auteurs.

Ook de rede “De vrouw en de vredesbeweging in verband met het vrouwenkiesrecht” die Aletta Jacobs heeft uitgesproken ter gelegenheid van het “Nationaal Congres van het Nederlandsch Comité van Vrouwen voor Duurzamen Vrede” dat op 28-29 april 1917 in Den Haag plaatsvond, is opgenomen.

Zowel in de hoofdtekst van dit boek, als in de bijlage houdt Aletta Jacobs een zeer systematisch pleidooi voor haar opvattingen, waarin ze afrekent met alle vooroordelen die toen leefden tegen het kiesrecht voor de vrouw. Door middel van voetnoten zijn toelichtingen gegeven op personen en historische gebeurtenissen en via de productpagina (scan de QR-code) bij dit boek is aanvullend materiaal eenvoudig te raadplegen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083332000 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

132

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vrouwenkiesrecht” te beoordelen