Vrijwillig naar Auschwitz

Witold Pilecki, de man die in Auschwitz infiltreerde
Auteur: Jack Fairweather | Uitgever: Prometheus

17,50

De Poolse vrijheidsstrijder Witold Pilecki was een van de grootste helden uit de Tweede Wereldoorlog. Dit is zijn verhaal.

Als de enige persoon die zich ooit vrijwillig naar Auschwitz heeft laten sturen, leidde Pilecki jarenlang een campagne om nazibewakers te saboteren en vermoorden. Hij maakte een dramatische ontsnapping, terwijl hij bewijs van de Holocaust naar de westerse mogendheden smokkelde en hen waarschuwde voor de wreedheden in de nazivernietigingskampen. Al het bewijs van Pilecki was verloren gegaan – tot 2012, toen zijn ongelofelijke ooggetuigenrapport werd gevonden in een stoffig archief. Dit is het eerste volledige verhaal van zijn wonderbaarlijke reis, gebaseerd op exclusieve familiedocumenten en recentelijk vrijgegeven dossiers, evenals ongepubliceerde getuigenissen van de vechters uit het kamp om te laten zien hoe hij honderdduizenden levens heeft gered.

Vrijwillig naar Auschwitz is een nog niet eerder verteld, waargebeurd verhaal over ontsnapping en heldendom, de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en Auschwitz, en het vermogen van één man om de loop van de geschiedenis te veranderen.

JACK FAIRWEATHER woont in Istanbul en is redacteur en correspondent van het Midden-Oosten voor Bloomberg News. Eerder was hij correspondent voor The Daily Telegraph en The Washington Post.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044631302 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Witold Pilecki, de man die in Auschwitz infiltreerde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

456

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-06-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vrijwillig naar Auschwitz” te beoordelen