Vrijmetselarij in de Lage Landen

Een mysterieuze broederschap zonder geheimen
Auteur: Anton van de Sande | Uitgever: WalburgPers Algemeen

29,95

De vrijmetselarij mag zich de laatste tijd verheugen in een toenemende publiciteit. Zowel leken als ingewijden willen meer weten van de lang in sluiers gehulde maçonnieke instellingen en rituelen. Nooit eerder verscheen een uitgave, waarin de geschiedenis van de Nederlandse én Belgische vrijmetselaarsloges uitgebreid aan de orde komt. De publicatie Vrijmetselarij in de Lage Landen voorziet in die lacune.
Naast een schat aan achtergrondinformatie zien tevens vele nieuw ontdekte feiten het licht. Het rijk geïllustreerde, helder geschreven boek gaat ondermeer in op het ontstaan van de eerste loges in de achttiende eeuw, de ontwikkeling en beoefening van de ‘Koninklijke Kunst’ in de Lage Landen en de uiteenlopende reacties die de vrijmetselarij opriep bij overheid, kerk en publiek.
Ook ‘gevoelige’ kwesties komen aan de orde. Zoals het maçonnieke ‘geheim’, de invloed van het lidmaatschap op carrièreplanning en de uitsluiting van vrouwen. De lezer maakt tevens kennis met de (vermeende) betrokkenheid van loges in complotten en schandalen.
De auteur, historicus prof.dr. Anton van de Sande, slaagde erin een veelzijdig beeld te schetsen van de vrijmetselarij in de Nederlanden. Hij plaatst historische kanttekeningen bij rituelen en symbolen, geeft de politieke en culturele betekenis aan van diverse loges en onderzocht de maatschappelijke achtergrond van de leden.

Vrijmetselarij in de Lage Landen is een onmisbaar boek voor iedereen met interesse in het maatschappelijke en culturele fenomeen dat vrijmetselarij heet.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057309885 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een mysterieuze broederschap zonder geheimen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-09-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vrijmetselarij in de Lage Landen” te beoordelen