Vrijheid, vetes, vagevuur

De middeleeuwen in de Friese landen
Auteur: Diana Spiekhout | Uitgever: Noordboek | HLBooks

29,95

Vrouwen behangen met blinkende juwelen en krijgers met polsstoksperen en opgeschoren haar in een land waar kastelen, kerken en kloosters de skyline domineren. Het gaat hier niet over een fantasiewereld, maar over Friesland in de volle en late middeleeuwen. Tot de zestiende eeuw omvatte Friesland niet alleen de huidige gelijknamige provincie, maar ook het Groningse Ommeland en het Duitse Ostfriesland.
In tegenstelling tot de meeste andere Europeanen in die tijd, stonden de Friezen niet onder het gezag van een ‘grote baas’: de macht van de graven en bisschoppen reikte niet ver genoeg. De noorderlingen bestuurden zichzelf, en beschouwden dat als de kern van hun Friese Vrijheid. Deze bijzondere politieke situatie werkte overal in de samenleving door, zoals in rechtspraak, bestuur, taal, vechtstijl en zelfs mode. Hierdoor had het gebied een heel eigen karakter.

Vrijheid, Vetes, Vagevuur. De middeleeuwen in het Noorden beschrijft in woord en beeld deze boeiende wereld. En al gaat dit boek over een samenleving uit het verleden, het is niet moeilijk om parallellen te zien met onderwerpen die vandaag de dag nog steeds actueel zijn, zoals oorlog, vrijheid, landschapsgebruik, geloof en identiteit.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056159726 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De middeleeuwen in de Friese landen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vrijheid, vetes, vagevuur” te beoordelen