Vrijheid geef je door

Vrijheid geef je door

75 jaar herdenken en vieren in Wageningen
Auteur: Carleen van den Anker, Jelle de Gruyter, Rob H. Rijntalder, Wim Huijser | Uitgever: Kontrast, Uitgeverij
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

19,95

In Vrijheid geef je door wordt op caleidoscopische wijze de geschiedenis weergegeven van 75 jaar herdenken en vieren in Wageningen.

Dit jaar herdenkt Nederland dat ons land 75 jaar geleden werd bevrijd van vijf jaar Duitse bezetting en overheersing. In Wageningen vonden op 5 mei 1945 de besprekingen plaats over de capitulatie van de Duitse bezettingsmacht in Nederland. Daardoor mag Wageningen zich met recht Stad der Bevrijding noemen.

In Vrijheid geef je door wordt op caleidoscopische wijze de geschiedenis weergegeven van 75 jaar herdenken en vieren in Wageningen. Het boek begint met de vraag wat er precies gebeurde op 4, 5 en 6 mei in en nabij Hotel De Wereld en wat de betekenis is van het document dat daar werd ondertekend. De daarop volgende hoofdstukken gaan over het verval en herstel van Hotel De Wereld, de organisatie van de bevrijdingsherdenkingen door de jaren heen, de oorlog-gerelateerde monumenten binnen Wageningen, het ontstaan en de ontwikkeling van het Bevrijdingsfestival, de 5 mei-symposia en de jaarlijkse ontsteking van het bevrijdingsvuur. Ook de betrokkenheid van veteranen, kinderen en re-enactors komt aan de orde, evenals de controverses die daarbij in de afgelopen 75 jaar hebben gespeeld. Bijzonder is dat ook vanuit de Duitse partnergemeente Mörfelden-Walldorf een bijdrage aan dit boek is geleverd. Een delegatie uit deze plaats bezocht de 5 mei-herdenkingen in Wageningen voor het eerst begin jaren negentig.

Vrijheid geef je door – 75 jaar herdenken en vieren in Wageningen is samengesteld door een redactie bestaande uit Carleen van den Anker, Jelle de Gruyter, Wim Huijser en Rob Rijntalder. Het boek is rijk geïllustreerd met uniek en exclusief beeldmateriaal.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492411945 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

75 jaar herdenken en vieren in Wageningen

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vrijheid geef je door” te beoordelen