Vreemde vijanden

De zaak Sacco en Vanzetti, een justitiemoord
Auteur: Helmut Ortner | Uitgever: Just Publishers

20,00

Op 15 april 1920 wordt in het Amerikaanse Bridgewater MA een geldtransport overvallen. De daders doden beide bewakers en vluchten met de buit.

De aandacht van de politie richt zich op twee landverhuizers, Nicola Sacco en Bartholomeo Vanzetti. Ze komen uit Italië, zijn atheïst en hebben anarchistische sympathieën. Dat alles maakt ze in de ogen van justitie uiterst verdacht.

Ofschoon de bewijzen voor hun betrokkenheid aan de overval twijfelachtig zijn, worden beide mannen aangeklaagd. Tijdens een showproces worden ze veroordeeld tot de elektrische stoel. Hun zaak wordt een mediahype.

Waren de beide mannen nu wel of niet schuldig? Of werden zij het slachtoffer van een oplaaiende vreemdelingenhaat en Amerikaanse klassejustitie? Tot op de dag van vandaag zijn deze vragen niet eenduidig beantwoord.

Helmut Ortner beschrijft de onthutsende geschiedenis van beide Italiaanse landverhuizers. Hij staat uitgebreid stil bij de nasleep het proces.

Ortner schreef met Vreemde vijanden een schokkend boek over wat vreemdelingenhaat teweeg brengt, een boek met een grote actualiteitswaarde.

‘Ortners boek is verplichte leeskost voor iedereen die met andersdenkenden en buitenstaanders te maken heeft. En dat zijn we allemaal’ – Frankfurter Allgemeine.

De Duitse auteur Helmut Ortner (1950) is een autoriteit op gebied van waarheidsvinding en ethiek. Hij heeft een veelgeprezen oeuvre op zijn naam staan met vele vertalingen. Eerder verschenen bij Just Publishers het goed ontvangen Beulswerk (over de doodsstraf) en Moordenaar in toga (over nazi-rechter Roland Freisler).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089754110 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De zaak Sacco en Vanzetti, een justitiemoord

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-05-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vreemde vijanden” te beoordelen