Vredestichters

De verdragen van Versailles en Parijs 1919
Auteur: Margaret MacMillan | Uitgever: Omniboek

29,99

Op 18 januari 1919 begonnen in Versailles de complexe onderhandelingen voor een vredesverdrag dat de Eerste Wereldoorlog formeel moest beëindigen. In zes maanden werden afspraken gemaakt die Europa ingrijpend zouden veranderen – en die volgens sommigen de aanleiding zouden worden voor de Tweede Wereldoorlog.

Op 18 januari 2019 verschijnt bij uitgeverij Omniboek Vredestichters, de vertaling van het met prijzen overladen Paris 1919 van Margaret MacMillan. De internationaal befaamde historica geeft een breed overzicht van deze cruciale maanden in de wereldgeschiedenis, waar met moeizame afspraken nieuwe grenzen en machtsverhoudingen werden afgebakend.

Hoofdrolspelers aan de onderhandelingstafel waren president Woodrow Wilson en de premiers David Lloyd George en Georges Clemenceau. Daarnaast stroomde Parijs vol met belanghebbenden uit meer dan 28 landen die invloed wilden uitoefenen op het verdrag en getuige wilden zijn van deze ingrijpende afspraken: politici, diplomaten, lobbyisten, nationalistische groeperingen en journalisten. Mac Millan brengt tal van deze persoonlijkheden, met hun idealen en vooroordelen tot leven, en laat zien de diplomatieke opdracht tot een sluitend vredesverdrag schier onmogelijk was.

Mac Millan (1943) is historica en expert op het gebied van internationale betrekkingen. Ze is de achterkleindochter van de Britse premier Lloyd George, een van de hoofdrolspelers in Versailles in 1919. Ze promoveerde aan universiteit van Oxford en was jarenlang hoogleraar geschiedenis in Toronto.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401914529 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De verdragen van Versailles en Parijs 1919

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

716

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-01-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Vredestichters” als eerste: