Vredeskoers

De Ronde van de witte duif
Auteur: Steven Bulté | Uitgever: Ertsberg

27,50

In Vredeskoers vertelt Steven Bulté op een luchtige toon de verhalen die de nauwe vervlechting tussen sport en politiek tijdens de Koude Oorlog illustreren.

‘De Ronde van Frankrijk achter het IJzeren Gordijn.’ Een koers voor coureurs van graniet en staal. Miljoenen televisiekijkers, honderdduizenden mensen langs de kant, in sportpalasten en wielerbanen. Renners uit alle windstreken aan de start. Alles voor één ideaal: vrede tussen alle volkeren.

In Vredeskoers wekt Steven Bulté de beruchte ‘Ronde van de witte duif’ opnieuw tot leven. De meest prestigieuze wielerronde in het communistische Oostblok werd elk jaar in mei tussen Warschau, Berlijn en Praag gereden. Bulté fietst de editie van 1967, in het spoor van de enige Belgische eindwinnaar van de Vredeskoers ooit: Marcel ‘de vredesduif’ Maes.

Gepakt en gezakt, een moraal in het zenit maar met een deplorabele conditie, fietst Bulté recht doorheen de politieke geschiedenis van de 20ste en 21ste eeuw. In Vredeskoers vertelt Steven Bulté op een luchtige toon de verhalen die de nauwe vervlechting tussen sport en politiek tijdens de Koude Oorlog illustreren.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464369892 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Ronde van de witte duif

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Vredeskoers

  1. 4 van 5

    Bultë Roger

    De koers als leidraad om een een periode uit de geschiedenis scherp te tekenen achter het IJzeren Gordijn. De mensen als speelbal van hun leiders. Ernstige situaties en toch meeslepend verteld…


Een beoordeling toevoegen