Vraauwlu

Groninger vrouwen in de geschiedenis
Auteur: Iris van den Brand, Sanne Meijer | Uitgever: Uitgeverij Passage

34,90

In de geschiedschrijving is de rol van vrouwen altijd onderbelicht gebleven. Maar het tij is gelukkig langzaam aan het keren. Dit boek zet Groninger vrouwen op het voetstuk dat ze verdienen. Het gaat om vrouwen die pionierden in de muziek, de wetenschap, de kunst, de politiek of het activisme – en niet zonder uitdagingen.

Deze geschiedenis wordt levendig gepresenteerd: wandel- en fietsroutes voeren de lezers langs locaties die een belangrijke rol speelden in het leven van Groninger vrouwen. Dit boek is bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek: voor vrouwen en mannen, voor jong en oud, voor kenners maar dus ook voor iedereen die geïnteresseerd is.

Iris van den Brand (1994) en Sanne Meijer (1993) zijn jonge historici. Ze publiceerden al eerder artikelen en brochures over historische onderwerpen.

Met: Johanna Ader-Appels, Hennah Buyne, Betsy Bakker-Nort, Julia Culp, Winie Evers-Dijkhuizen, Line Huizenga-Onnekes, Albarta ten Oever, Etta Palm, Cato Pekelharing-Doijer, Annette Versluys-Poelman, Aletta Jacobs en heel veel meer

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054524151 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Groninger vrouwen in de geschiedenis

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

350

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vraauwlu” te beoordelen