Vormen van vrede

Drie generaties na de bevrijding
Auteur: Elte Rauch | Uitgever: uitgeverij HetMoet

18,99

In het kader van 75 jaar Bevrijding bundelde Elte Rauch korte verhalen over het overdraagbare oorlogstrauma van de Tweede Wereldoorlog. Drie generaties na de oorlog toont zij hoe het Indische en het joodse verleden aanwezig blijft, hoe de zoektocht naar identiteit voortduurt en hoe onderdrukking en ongelijkheid nog steeds oorlogsslachtoffers eisen.

Rauchs persoonlijke verhalen leggen het trauma bloot en roepen herkenning op. De bundel roept op tot zachtheid van oordeel, de tijd nemen om verbintenis te voelen en te blijven zoeken naar vormen van vrede.

PZC
Recensie door Jan van Damme

Er zit gevoel in Vormen van vrede. Zomaar een zin op pagina 43: ‘Een Indonesische vrijheidsstrijder was zijn land trouw, zijn grond, al moest hij daavoor zijn vriendje waarmee hij Sinterklaas had gevierd in het grote koloniale huis de ogen uitsteken’. We leven nu 75 jaar na de bevrijding, driekwart eeuw in vrede. In dat kader schreef Elte Rauch korte, invoelende verhalen vol herinneringen aan haar Indische familie aan de Tweede Wereldoorlog. Die bundelde ze onder de titel Vormen van vrede.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083018355 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Drie generaties na de bevrijding

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

100

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-05-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vormen van vrede” te beoordelen