Vooroordelen

Auteur: Tineke . | Uitgever: Brave New Books

13,48

Ik ben Tineke. Geboren in september 1944 in Berlijn. Een Duitse moeder en een Nederlandse vader. Mijn vader was gedwongen om voor de Duitsers te werken. Na veel omzwervingen kwam hij mijn moeder tegen en ik was het resultaat. Omdat mijn vader Nederlander was mocht hij niet trouwen met mijn moeder omdat dat een verlies was voor het Duitse Rijk. Andersom had wel gemogen: als mijn vader Duitser was geweest was bij het trouwen mijn moeder een aanwinst geweest voor het Duitse Rijk.
In april 1945 kregen ze toestemming om voor de wet te trouwen. Toen de Russen naar Berlijn kwamen zijn ze gevlucht naar Nederland. Mijn moeder was niet welkom in Zuid-Nederland en moest terug naar een kamp aan de grens. Ze was inmiddels zwanger van mijn broer en die is in 1946 in Wachtendonk geboren. Ergens in de buurt van Venlo.
De tijd op school was niet altijd makkelijk. Als er de nadruk op werd gelegd door de zusters van school wat mijn achtergrond was. Gepest door de kinderen en de nonnen. Ik begrijp nu dat mijn ouders het niet gemakkelijk hebben gehad. Ik begrijp nu ook wat de kinderen van asielzoekers meemaken als ze niet geaccepteerd worden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402185317 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vooroordelen” te beoordelen