Voor profeet en Führer

Auteur: David Motadel | Uitgever: Prometheus

24,99

In de meest cruciale fase van de Tweede Wereldoorlog vochten Duitse soldaten met geallieerde troepen in gebieden die voornamelijk werden bewoond door moslims. De islam werd door het naziregime gezien als een potentiële machtige bondgenoot in de strijd tegen het Britse Rijk, de Sovjet-Unie en de joden.
Voor profeet en führer is een schitterende beschrijving van de opmerkelijke poging van nazi-Duitsland om bondgenootschappen te sluiten met de islamitische wereld. Historicus David Motadel toont ons hoe Duitse kopstukken het Derde Rijk probeerden neer te zetten als beschermheer van de islam. Door een uitgebreide propagandacampagne werden vele moslims geïndoctrineerd door de nazistische ideologie, waardoor tienduizenden van hen uiteindelijk aan Duitse zijde meevochten.
Dankzij Motadels onderzoek krijgen we inzicht in de gevolgen die de Tweede Wereldoorlog heeft gehad op moslimgemeenschappen over de hele wereld. Voor profeet en führer biedt ons een nieuw en uniek perspectief op het bloederigste conflict van de twintigste eeuw.


David Motadel (1981) is historicus, verbonden aan de London School of Economics. Voor zijn proefschrift aan de universiteit van Cambridge kreeg hij verschillende prijzen.


‘Perfect onderzocht en helder geschreven. Motadels boek zal ons begrip van de nazipolitiek transformeren.’
THE WALL STREET JOURNAL


‘Motadels behandeling van een onfris gedeelte van de moderne islamitische geschiedenis is even onthullend als genuanceerd. (…) Het bevat lessen uit de geschiedenis die we allemaal moeten leren.’
THE INDEPENDENT


‘Motadels boek is een briljante en originele studie.’
THE FINANCIAL TIMES

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044646801 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

31-08-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Voor profeet en Führer” te beoordelen