Voor de ogen van de wereld

Voor de ogen van de wereld

Auteur: Anton Slotboom, Bernard Krikke | Uitgever: Just Publishers
Verwacht

24,95

In de vroege ochtend van D-Day 6 juni 1944 verscheen een gigantische geallieerde vloot voor de kust van Normandië. Op het voorste van de vele honderden vaartuigen wapperde een Amerikaanse vlag.

Na afloop van de strijd werd deze vlag door scheepskapitein Howard Vander Beek meegenomen naar de Verenigde Staten. Trots bewaarde hij jarenlang de zwaar gehavende vlag.

Na het overlijden van de kapitein wist een Nederlander de verloren gewaande vlag in bezit te krijgen. Bert Kreuk, wiens Rotterdamse familie intens oorlogsleed kende, had een plan. Hij wilde namens de bevrijde landen de historische vlag teruggeven aan het Amerikaanse volk.

Dat idee groeide uit tot een bijzondere missie waarbij zelfs de Amerikaanse president betrokken raakte. Ook koning Willem Alexander, de minister-president, verschillende ministers, een legertje defensiespecialisten en een stoet aan ambtenaren zetten zich in voor de behouden terugkeer van de vlag.

Dit boek vertelt de bijzondere geschiedenis van de vlag, vanaf de dag waarop ze werd gemaakt tot en met de ontvangst in het Witte Huis. Het neemt de lezer mee, als fly on the wall, in het regeringsvliegtuig tot in de kantoren van de Amerikaanse president, plekken waar buitenstaanders zelden welkom zijn. In dit boek komt de lange reis die de vlag die het symbool werd van de bevrijding, tot leven.

Bernard Krikke (1966) maakte een tweedelige tv-documentaire over de vlag. Deze werd door de NPO ingezonden als Nederlandse kandidaat voor de Amerikaanse Emmy Award.

Journalist Anton Slotboom (1980) werkt bij Algemeen Dagblad en TV Rijnmond. Zijn boek De zin van het leven ben je zelf over het leven van Jules Deelder, werd een van de best verkopende biografieën van 2020 en kreeg in meerdere kranten 4 sterren.

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789089757593 Categorieën: , ,

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-10-2020

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Voor de ogen van de wereld” te beoordelen