“Voor de beschaving”

De Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten, 1914-1923
Auteur: Pieter Trogh | Uitgever: Tijdsbeeld

24,95

De Israëlisch-Palestijnse kwestie, de spanningen tussen Turken en Armeniërs, de staatloze Koerden… Wie de huidige gevoeligheden en machtsverhoudingen in het Midden-Oosten beter wil begrijpen, moet terugkeren naar hun oorsprong. Zo beland je bij de Eerste Wereldoorlog.
Behalve in Europa brak in 1914 ook in het Midden-Oosten de oorlog uit. Het Osmaanse Rijk was er toen de belangrijkste macht. Het regime van de Jong-Turken koos de zijde van Duitsland, de verliezer
in 1918. Het rijk viel uiteen en de grenzen werden hertekend volgens de belangen van de westerse grootmachten. Een Turksnationalistische beweging onder leiding van Mustafa Kemal Atatu?rk verzette zich daartegen en streed tot 1923 verder voor een onafhankelijk Turkije. Er kwamen nieuwe staten, zoals Syrië, Irak en Transjordanië, die alle onder Franse of Britse controle werden geplaatst.
Het ongenoegen over de gang van zaken bleef smeulen bij de lokale gemeenschappen. Nieuwe conflicten flakkerden op. Tot op vandaag bepalen ze mee de wereldpolitiek.
In ‘Voor de Beschaving’. De Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten, 1914–1923 ontrafelt Pieter Trogh deze complexe en belangrijke geschiedenis. Een team van internationale specialisten werkte mee aan dit rijk geïllustreerde boek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789490880330 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Eerste Wereldoorlog in het Midden-Oosten, 1914-1923

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om ““Voor de beschaving”” te beoordelen