Voor altijd op de vlucht

Een Amsterdams familieverhaal
Auteur: Angelo Schenkers | Uitgever: Uitgeverij Schenkers

19,99

Een achterkleinzoon doet onderzoek naar het verhaal achter een geheimzinnige zwart-wit foto van zijn overgrootouders. Waargebeurd. NRC Handelsblad: ‘Rauw beeld van helletocht in arm Amsterdam.’

Na het plotselinge overlijden van zijn Amsterdamse opa Jan krijgt Angelo Schenkers van zijn oma een foto met daarop de ouders van Jan. Hoewel Jan bij leven een verhalenverteller was sprak hij nauwelijks over zijn familie, terwijl hij de jongste was van vermoedelijk achttien kinderen. De figuren op de foto laten Schenkers niet los.

Na allerlei Europese omzwervingen is Schenkers neergestreken in Amsterdam, dat kan geen toeval zijn. Hij besluit het verhaal achter de foto te redden. Wie waren deze mensen? Klopt het gerucht van een vlucht naar Duitsland? Lag daar misschien de reden voor het stilzwijgen van zijn opa? Schenkers brengt het opmerkelijke, heftige, maar ook alledaagse bestaan van zijn voorouders tot leven – van de verkrotte binnenstad tot het opgeruimde nieuwe stadsdeel aan de overkant van het IJ. Toen en nu, het verschil lijkt zo groot, maar Schenkers dicht kloven tussen generaties en geeft een stem aan hen die de geschiedenis gewoonlijk het zwijgen oplegt. Een ode uiteindelijk, aan een familie en aan de wonderlijke stad Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789090349978 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Amsterdams familieverhaal

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Voor altijd op de vlucht

  1. 5 van 5

    Alexander De kleermaeker

    Fantastisch boek over de geschiedenis van Leeuwarden en Amsterdam. Echt een aanrader


Een beoordeling toevoegen