Vloeibaar goud

Auteur: Dieuwke Anna Norbruis | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

22,50

Rika Valkhof wordt door haar ouders uitbesteed bij herenboer Melle Hebbema. Het avontuur lokt haar en met het personeel van Groot Rozenhof kan ze goed opschieten. Echter, de zoon van Hebbema, Geert, kan zijn handen niet thuishouden. Rika raakt zwanger van hem, waarna de ouders van Geert haar dwingen om te trouwen met een van hun arbeiders. Haar kind moet ze tot haar grote verdriet afstaan. Geert sluit mede op aandringen van Rika een huwelijk met een rijke boerendochter. Dat huwelijk wordt een ramp, want Geert is zijn hart verloren aan Rika.
Rika wikt en weegt, ze heeft gevoelens voor de man die haar echtgenoot is, maar haar liefde voor de herenboer wordt met de dag heftiger. Het gemis van hun dochtertje Mieke blijft voor hen beiden een groot verdriet.

Het verhaal speelt zich af tegen het decor van het Friese Joure en omstreken, in de overvloedige jaren voor de boerenstand in Friesland rond 1860 tot 1870. Al is het een historische roman, in principe is het verhaal naadloos terug te plaatsen in de hedendaagse samenleving. Machtsmisbruik, onderdrukking en de enorme kloof tussen arm en rijk spelen een belangrijke rol.
In deze boeiende en spannende roman brengt Dieuwke Anna Norbruis het verleden trefzeker en beeldend opnieuw tot leven.

Dieuwke Anna Norbruis werd in 1976 geboren in de pittoreske stad Workum en bracht haar jeugd daar door. Inmiddels woont zij al vele jaren in het dorp Rotsterhaule. Na haar studie verpleegkunde in Amsterdam werkte zij een aantal jaren in dit vakgebied. Naast haar drukke gezin met vier opgroeiende kinderen volgde zij vele cursussen met betrekking tot geschiedenis en schrijven.
Met haar debuutroman Vloeibaar goud laat zij haar passie voor het schrijven en haar voorliefde voor historie samensmelten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463654937 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

326

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vloeibaar goud” te beoordelen