Vijfhonderd meter namen

Het Nationaal Holocaust Namenmonument
Auteur: Wim de Wagt | Uitgever: Boom

29,95

In 500 meter namen beschrijft Wim de Wagt hoe Nederland sinds 1945 uiterst moeizaam omgaat met de herinnering aan de Holocaust. Al meer dan 75 jaar worstelen overlevenden, nabestaanden, herinneringsactivisten, kunstenaars, bestuurders en politici met dit onderwerp. Tegelijkertijd laat De Wagt zien welke grote behoefte er bestaat aan monumenten als deze.
De Wagts meeslepende verhaal wordt verteld aan de hand van de rumoerige ontstaansgeschiedenis van het Holocaust Namenmonument Nederland, dat de meer dan 102.000 Joden en de 215 Sinti en Roma herdenkt die in de Tweede Wereldoorlog om het leven werden gebracht. Aan bod komen het Nederlands Auschwitz Comité als initiatiefnemer, de ideeën van Daniel Libeskind, de wereldberoemde architect van het monument, en de fascinerende geschiedenis van andere Joodse monumenten, herinneringscentra en musea. Dit alles is verweven met de persoonlijke, ontroerende verhalen van nabestaanden, slachtoffers en overlevenden van de Holocaust.

Wim de Wagt is kunsthistoricus en schrijver. Hij promoveerde in de architectuurgeschiedenis en publiceerde over architectuur, kunst, Joodse geschiedenis en Europa in het interbellum. Bij Boom verscheen eerder zijn historische roman De barones en de vluchteling.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024443383 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het Nationaal Holocaust Namenmonument

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

01-09-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vijfhonderd meter namen” te beoordelen