Vijanden van iedereen

Auteur: Richard Blakemore | Uitgever: Hollands Diep

24,99

Een meesterwerk over het gevaarlijke leven van piraten in de zeventiende en achttiende eeuw en hun bepalende invloed op het kolonialisme

De piraten die in onze verbeelding bestaan, zijn niet zomaar piraten. Gewelddadige plunderingen op zee hebben in de loop van de geschiedenis overal ter wereld plaatsgevonden, maar ons populaire stereotype van piraten is bepaald door één historisch moment: de periode van de jaren 1660 tot 1730, de zogenaamde “gouden eeuw van de piraterij”. Vijanden van iedereen verweeft avontuur met diepgravend onderzoek en neemt de lezers mee in de opkomst van piraterij in de latere zeventiende eeuw, en de inspanningen om piraterij de kop in te drukken in het begin van de achttiende eeuw.

De Caribische en Amerikaanse koloniën van Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Nederland – waar piraterij een hoge vlucht nam – vormen het belangrijkste decor maar dit is een wereldwijd verhaal. Vijanden van iedereen neemt de lezer mee van Ierland en de Middellandse Zee naar Madagaskar en India, van de Arabische Golf naar de Stille Oceaan.

Bekende personages als Drake, Morgan, Blackbeard, Bonny en Read, Henry Every en kapitein Kidd komen allemaal aan bod, maar ook de minder bekende figuren uit de geschiedenis van de piraterij, hun bemanningsleden, scheepsmaten en hun bondgenoten aan wal; de mannen en vrouwen wier trans-Atlantische levens verbonden waren met de opkomst en ondergang van de piraterij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048871360 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

10-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vijanden van iedereen” te beoordelen