Vijand van de Russische staat

Auteur: Bill Browder | Uitgever: Olympus

17,50

Na de brute moord op zijn advocaat ontpopt zakenman Bill Browder zich tot geducht tegenstander van het Poetin-regime. Het verhaal van een man die het in zijn eentje opneemt tegen een wereldmacht.

In “Vijand van de Russissche Staat”van Bil Browder leest u het waargebeurde verhaal over Segei Magnitsky en Bill Browder.

Nadat Bill Browders advocaat Sergei Magnitsky een gigantische misdaad openbaar heeft gemaakt waarbij Poetin zelf betrokken is, wordt hij opgepakt, gearresteerd, gemarteld en uiteindelijk in de gevangenis vermoord. Browder was een zeldzaam succesvolle hedgefundmanager; als een van de eersten had hij door hoe krankzinnig veel geld er na de val van de muur en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verdiend kon worden in ‘het wilde Oosten’. Maar het gaat mis. De Russische oligarchen gaan hem dwarszitten: ze overvallen zijn kantoren en stelen 230 miljoen belastinggeld. Browder vecht terug, aanvankelijk met succes, maar de Russen hanteren andere spelregels.

De moord op Magnitsky grijpt Browder diep aan en verandert zijn leven. Hij begint een vastberaden en indrukwekkende kruistocht om de misdadigers voor het gerecht te krijgen. Van een spijkerharde hedgefundmanager wordt hij een overtuigd mensenrechtenactivist. Hij loopt gevaar en hij weet het, maar de vasthoudendheid die hem zijn successen brachten, leiden hem nu ook in zijn strijd om gerechtigheid voor Sergei Magnitsky en anderen die lijden onder het regime van Poetin.

Reformatorisch Dagblad
Recensie

‘’Vijand van de Russische Staat’ is aantrekkelijk geschreven. De auteur verstaat de kunst de lezer van meet af aan te boeien.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046707852 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

440

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-01-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

7

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vijand van de Russische staat” te beoordelen