Vierduizend jaar kringlooplandbouw

Verslag van een reis in 1909 door China, Korea en Japan
Auteur: F.H. King | Uitgever: Eburon

24,50

Dit is de vertaling en bewerking van een honderd jaar oud boek over het meest duurzame landbouwsysteem dat de mensheid ooit heeft gekend. Het is het gedetailleerde ooggetuigeverslag van de grondlegger van de Amerikaanse bodemkunde, professor Franklin Hiram King, die in 1909 tientallen boeren en tuinders in China, Korea en Japan een half jaar lang observeerde. Hij maakte in China kennis met een echte kringlooplandbouw die vierduizend jaar zonder onderbreking in dat land werd toegepast met volledig behoud van de bodemvruchtbaarheid en zonder de natuur iets tekort te doen.

King was ook de visionair, die voorspelde dat binnen honderd jaar de door hem bezochte landen wereldmachten zouden worden en dat zowel fossiele brandstoffen als delfstoffen waarmee kunstmest wordt gemaakt schaars zouden zijn geworden.

Vertaler/ bewerker Sietz Leeflang voegde als extra aan dit boek het ‘Manifest voor de Kringlooplandbouw’ toe, een hedendaagse versie van het manifest, dat King in aansluiting op zijn boek in 1911 had willen uitbrengen en waar hij door zijn dood in dat jaar niet meer aan toe kwam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059725744 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verslag van een reis in 1909 door China, Korea en Japan

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

280

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

12-11-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vierduizend jaar kringlooplandbouw” te beoordelen