Vi to (Wij twee)

Het brievenboek van mijn ouders
Auteur: Dirk Van Babylon | Uitgever: Beefcake Publishing

25,00

Begin jaren 50 van vorige eeuw. Vlaanderen likt de wonden van de Tweede Wereldoorlog. Twee jonge mensen ontmoeten elkaar en worden op slag verliefd. Hij, Arsène Van Breusegem, is een student Tandheelkunde die in Leuven op kot zit. Zij, Louisette Van Bossuyt, is een ondernemende jongedame die haar eigen confectieatelier leidt. De twee schrijven elkaar uitgebreide brieven vol verlangen, twijfels en toekomstdromen. Brieven die Arsène in twee koekjesdozen bewaart, die daarna jarenlang in een lade stof vergaren.

In 2019 besluit Arsènes zoon de briefwisseling – die hem door zijn vader was overhandigd met de expliciete vraag ze niet te lezen voor zijn dood – te ontcijferen en te verzamelen in een boek. Dina, de jongste zus van Louisette, illustreert het geheel met haar eigen herinneringen aan die periode.

Het resultaat: een uniek tijdsdocument van het naoorlogse Vlaanderen van begin de jaren 50, maar ook een ontroerend verslag van de grenzeloze liefde tussen twee mensen.

Dirk van Babylon is het pseudoniem van Peter Van Breusegem. Hij publiceerde verschillende romans, vaak autobiografisch getint, die de taboes niet schuwen. Met ‘Vi to (Wij twee)’ duikt hij nog dieper in de biografie door het liefdesverhaal van zijn ouders op de meest integere, doch openhartige manier naar buiten te brengen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493111783 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het brievenboek van mijn ouders

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

13-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vi to (Wij twee)” te beoordelen