Veteranen 2021

Auteur: | Uitgever: 2010 uitgevers

49,50

In Veteranen geeft fotograaf Paul de Graaff meer dan honderd (oud)militairen een gezicht. Ze dienden in landen als Afghanistan, Libanon, Bosnië, Kosovo en andere conflictgebieden in de wereld. De Graaffs indringende portretfoto’s spreken boekdelen over wat de veteranen daar hebben meegemaakt. Hun openhartige verhalen gaan soms over nare herinneringen: aan mitrailleurvuur en bermbommen, kapotgeschoten huizen, doden en gewonden, angst en paniek. Maar ook getuigen ze van de warme contacten die ze vaak hadden met de lokale bevolking en de onvoorwaardelijke vriendschap en kameraadschap tussen militairen onderling. Veel van die vriendschappen hebben de tand des tijds doorstaan.

Veel veteranen zijn – inmiddels – trots op wat zij hebben gedaan en de meesten beschouwen de ervaringen opgedaan tijdens hun missie als een verrijking. Maar sommigen hebben het er nog steeds moeilijk mee en denken geregeld terug aan een heftige tijd. Met dit boek hoopt Paul de Graaff ervoor te zorgen dat nog meer veteranen hun herinneringen zullen delen, en dat familie en vrienden hun het respect bewijzen dat ze verdienen.
Dit boek is bedoeld voor veteranen, hun familieleden en vrienden, en iedereen die geïnteresseerd is in pure verhalen van Nederlandse veteranen over hun missies.

“Ik hoop dat door dit boek nog meer mensen vragen aan veteranen gaan stellen. Ogenschijnlijk normale vragen als: “Hoe gaat het?” of “Hoe was het daar?” Dit boek laat zien dat het het waard is om naar die verhalen te luisteren.” (Peter van Uhm, voormalig commandant der Strijdkrachten, in het voorwoord)

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789490951689 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Uitgever

Aantal pagina's

228

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-06-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Veteranen 2021” te beoordelen