Vervaagde grenzen

Een blik achter het gordijn van een voorgoed verdwenen Europa
Auteur: Hans Glaubitz | Uitgever: Prometheus

19,99

In Vervaagde grenzen neemt Hans Glaubitz de lezer mee naar het ooit communistische Oost- en Centraal-Europa waar hij vanaf begin jaren zeventig van de vorige eeuw heeft rondgereisd, gestudeerd, en later als diplomaat namens Nederland en de Europese Commissie heeft gewerkt. Zijn reis voert naar Polen, de voormalige DDR, Tsjecho-Slowakije (inmiddels Tsjechië en Slowakije), Hongarije, Bulgarije en Roemenië.

Vervaagde grenzen biedt een blik achter het gordijn van een niet meer bestaand Europa, dat ook nooit meer zal terugkeren. In november van dit jaar zal het alweer dertig jaar geleden zijn dat de Berlijnse Muur viel, een gebeurtenis waardoor Europa in één klap fundamenteel veranderde. Glaubitz heeft op de eerste rij gezeten op momenten dat het communistisch staatsbestel in Europa ten onder ging, dan wel vlak nadat dit gebeurde. Of wanneer, zoals in Bosnië, het continent zich – vaak machteloos – trachtte te herstellen van postcommunistische chaos en trauma’s.

Het boek heeft ook een tropische kant, want van maart 1983 tot het einde van de zomer van 1986 was Glaubitz plaatsvervangend ambassadeur in Havana, tijdens wat misschien wel het hoogtepunt van de Koude Oorlog kan worden genoemd. Tegelijkertijd waren dit ook de jaren waarin het tot dan toe onwrikbaar geachte Oost-West-tijdsbeeld begon te kantelen.

HANS GLAUBITZ (1947) is historicus en oud-diplomaat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044642032 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een blik achter het gordijn van een voorgoed verdwenen Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

344

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vervaagde grenzen” te beoordelen