Verloren in de tijd van Einstein

Op zoek naar de waarheid achter Alfred Coppel Elsbach
Auteur: David Wertheim | Uitgever: Walburg Pers B.V., Uitgeverij

15,99

Als hij niet in 1931, op 34-jarige leeftijd, zelfmoord zou hebben gepleegd, was Alfred Coppel Elsbach waarschijnlijk een groot filosoof geworden. Zijn filosofische inzichten in de betekenis van de relativiteitstheorie zijn inmiddels vrijwel vergeten, maar kregen in hun tijd internationale aandacht en werden bediscussieerd door niemand minder dan Einstein zelf.

In Verloren in de tijd van Einstein neemt de historicus David Wertheim op eigen wijze de lezer mee in een speurtocht naar de tragiek van deze in de mist van de geschiedenis zoek geraakte wetenschapsfilosoof. Wie was deze telg van een joodse familie van slagers en industriëlen in Oss, die in aanraking kwam met enkele van de grootste filosofen en natuurkundigen van een door oorlog en wetenschappelijke ontwikkelingen snel veranderende wereld? Waarom schreef hij over de relativiteitstheorie? En waarom maakte hij zo vroeg een einde aan zijn leven?

De zoektocht naar de tijd van Einstein en de filosofische controverses die de relativiteitstheorie ontketende, mondt uit in een verkenning van de mogelijkheden en onmogelijkheden om het verleden terug te halen en de diepere vraag waarom wij dat zouden willen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462493728 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op zoek naar de waarheid achter Alfred Coppel Elsbach

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

28-11-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Verloren in de tijd van Einstein” te beoordelen