Verlicht liberaal in driedelig grijs

Het leven van Molly Geertsema (1918-1991)
Auteur: Klaas Tammes | Uitgever: Prometheus

27,50

Molly Geertsema (1918-1991) is een van de weinige bestuurders die op alle niveaus van het openbaar bestuur een bepalende rol heeft gespeeld. Hij was gemeenteraadslid, burgemeester, lid van de Tweede en Eerste Kamer, fractievoorzitter, politiek leider, minister, vicepremier en commissaris van de Koningin.
Als politiek leider van de VVD was hij de voorganger van Hans Wiegel. Hij stond zich erop voor dat hij deze had ontdekt, maar zag met leedwezen aan dat met hem de koers van de partij naar rechts afboog. Geregeld gaf hij daar commentaar op, waardoor hij zich ontwikkelde tot het liberale geweten van de VVD.
Molly Geertsema was een unieke, volstrekt autonome, karakteristieke persoonlijkheid die geen blad voor de mond nam. Zijn boude uitspraken brachten hem meermalen in een kort geding voor de rechter.
Zijn hele politieke leven streed hij voor gelijke rechten van homoseksuelen. Dat wereldje leerde hij heel goed kennen. Aan het eind van zijn leven gaf hij toe dat hij zich meer dan alleen uit belangstelling tot die wereld aangetrokken voelde.

Klaas Tammes (1948) is sociaal geograaf en oud-burgemeester van Lienden, Heteren (wnd.) en Buren. Hij schreef onder meer de biografieën van L.R.J. ridder van Rappard en Hans Gruijters.

Over Een verdwaalde intellectueel:
‘Tammes doet Hans Gruijters recht: een bijzonder mens en dat was ie.’
Het Parool

‘Het boek dat Tammes over deze markante man schreef, is leesbaar en onderhoudend, vooral omdat het barst van de smeuïge anekdotes die mensen, oud-bestuurders vaak, over de hoofdpersoon oprakelen.’
Nederlands Dagblad

‘De zoektocht van Tammes brengt de lezer terug naar een inmiddels totaal andere tijd waarin ministers tijdens het kabinetsberaad gewoon in slaap vielen.’
NRC

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044655285 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven van Molly Geertsema (1918-1991)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Verlicht liberaal in driedelig grijs” te beoordelen