Verlaten oorden

De natuur na de mens
Auteur: Cal Flyn | Uitgever: Atlas Contact

24,99

Tsjernobyl, verlaten mijnen en onbewoonde eilanden zijn plaatsen die laten zien hoe de natuur floreert als de mens er verdwenen is. Een magnifiek verhaal van troost en hoop voor mens, plant en dier.

In ‘Verlaten oorden’ onderzoekt Cal Flyn hoe onze planeet eruit zal zien als zij niet meer door mensen is bewoond. In dit even beklemmende als schitterende boek reist ze naar door de mens verlaten plekken: overwoekerde gebouwen en kermisattracties bij Tsjernobyl, verlaten mijngebieden, in de steek gelaten eilanden bij Schotland, spookwijken van Detroit. Allemaal plaatsen die indringend laten zien hoe de wereld eruit ziet als de mens er verdwenen is. Elk hoofdstuk begint met een beschrijving van de plek, de vervallen architectuur, de natuur, de geschiedenis: een ontplofte kerncentrale, oorlog, vervuiling, economisch verval. Flyn confronteert ons met onze, vaak vernietigende aanwezigheid. Toch is ‘Verlaten oorden’ geen somber boek. Integendeel. In beeldende taal tovert Cal Flyn haar lezers de ongelooflijke herstelkracht van de natuur voor ogen en laat ze zien hoe de biodiversiteit floreert als de mens zijn biezen heeft gepakt. ‘Verlaten oorden’ is een confronterend boek, maar biedt bovenal een magnifiek verteld verhaal van troost en hoop voor mens, plant en dier.

‘Een boek vol hoop.’ – De Volkskrant

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045043036 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De natuur na de mens

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

440

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Verlaten oorden

  1. 5 van 5

    Historiek

    “Fraai boek met een urgente boodschap. Fascinerende en soms spannende reisverslagen van bezoeken aan verlaten oorden worden gecombineerd met interessante, wetenschappelijke feiten. Ook interessant voor de geschiedenisliefhebber met belangstelling voor de (historische) interactie tussen de natuur en de mens.” – Kevin Prenger op Historiek

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen