Verheven ongemanierd

Mimi en Multatuli
Auteur: Gaia van Bruggen | Uitgever: Boom

29,90

Verheven ongemanierd is een pakkende levensschets van Mimi en haar geliefde Multatuli, waarin de aanwezigheid van Mimi een wezenlijk element toevoegt aan het beeld van de schrijver.
Het keurige Haagse meisje Mimi Hamminck Schepel (1839-1930) werd verliefd op de twintig jaar oudere Eduard Douwes Dekker, beter bekend als Multatuli (1820-1887). Ze doorbrak alle conventies om met haar getrouwde minnaar te kunnen samenleven, en hield hem op de been in tijden van armoede en zwaarmoedigheid. Mimi werd zijn tweede echtgenote en zou na zijn dood ook zijn ‘geestdraagster’ worden.
Al anderhalve eeuw lang brengt Multatuli vele pennen in beweging, en de boeken over zijn leven en werk vullen een bibliotheek. Maar de meeste letterkundigen die hem tot op het bot fileren, hebben een blinde vlek voor de vrouw die bijna 25 jaar lief en leed met hem heeft gedeeld. Wordt Mimi in de Multatuli-kunde meestal afgedaan als een belemmerend aanhangsel van de grote schrijver, in Verheven ongemanierd voert Gaia van Bruggen haar op als zijn geliefde en muze.
Meer dan een biografie is Verheven ongemanierd een verhaal over twee verweven levens, over een liefde die indruiste tegen het fatsoen, en over trouw tot aan het einde. Douwes Dekker verschijnt in deze context in onverwachte en niet altijd even aangename gedaanten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024447725 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mimi en Multatuli

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Verheven ongemanierd” te beoordelen