Vergeten

Auteur: Rein Scholte | Uitgever: Uitgeverij Nobelman

24,95

Dit boek heeft als titel Vergeten. Vergeten is een woord dat we op veel manieren kunnen gebruiken. Je hebt iets vergeten, je bent vergeten, je wordt vergeten. Met Vergeten willen de makers laten zien wat het voor mensen betekent om te moeten verhuizen naar een zorgcentrum. Hoe ingrijpend het kan zijn als je leven een wending neemt die je niet had voorzien. Waarop je je niet hebt kunnen voorbereiden en wat je leven voorgoed zal beïnvloeden. Je wereld wordt steeds kleiner, je verlies steeds groter.

Vergeten is een fotoboek omdat foto’s het beste illustreren waar mensen met dementie mee te maken krijgen. Ze zijn gemaakt door fotograaf Rein Scholte, die een aantal jaren met hart en ziel aan het fotograferen geweest is in zorgcentrum De Ebbingepoort in Groningen. Eigenlijk is het niet zo belangrijk waar de foto’s gemaakt zijn. Ze zijn exemplarisch voor zorgcentra gericht op ouderenzorg in heel Nederland. Rein Scholte heeft op indringende wijze in beeld gebracht waar mensen mee te maken krijgen als ze niet meer zelfstandig kunnen wonen. Maar het laat ook zien wat mensen nodig hebben om de laatste fase van hun leven in welzijn te kunnen doorbrengen.
Wie wil zijn laatste levensjaren doorbrengen als iemand die niet meer gezien wordt als individu maar als onderdeel van een groep die niet meer meetelt? Vergeten roept ons op om hen vooral ook te blijven zien.

Over de makers:

Rein Scholte (1952) volgde zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen. Na zijn studie heeft hij lesgegeven en regelmatig geëxposeerd met zowel schilderijen als foto’s. Vanaf 2010 werkt hij als fotograaf met name aan meerjarige projecten. Een van die projecten resulteerde in 2017 in de publicatie van het boek ‘De markt’.

Ina Habers studeerde Engels aan de RUG in Groningen. Ze werkte jarenlang op verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Sinds begin 2020 is zij o.a. als secretaris betrokken bij de Stichting Photo&Text.

Maja Muller Kobold heeft haar opleiding tot docent in Rotterdam gevolgd. Na 35 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest is ze sinds 2017 voorzitter van de Stichting Photo&Text.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491737879 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

136

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vergeten” te beoordelen