Verborgen Verhaal

Auteur: Jaap de Kam | Uitgever: Brave New Books

16,95

Frans Habets was een mijnwerker uit Zuid-Limburg. Hij had een bijzonder verhaal te vertellen, alleen vertelde hij het nooit.
Zijn verhaal speelde in een onderbelichte episode van onze geschiedenis, de Duitse inval in de meidagen van 1940. In extreme tijden blijken sommige gewone mensen toch heel bijzonder te kunnen zijn. Zo’n bijzondere gewone man was Frans.
Met zijn zoon heeft hij enkele belevenissen gedeeld. Het zijn fragmenten, maar die bleken voldoende om het verhaal van Frans als dienstplichtig militair van het Nederlandse leger te achterhalen en het na tachtig jaar alsnog te kunnen vertellen. Hij was gelegerd bij Weert aan de Peellinie. Zijn eenheid liep in de nacht van pinksterzondag 12 mei te Leende in een Duitse hinderlaag.
Het is het verhaal van een amateuristisch georganiseerd leger met een aftandse bewapening en een geoliede modern uitgeruste oorlogsmachine als tegenstander.
Het Zuid-Limburg uit Frans’ jongere jaren was in veel opzichten verschillend van de rest van Nederland. Deze bijzondere landsstreek heeft hem gevormd, het is deels het decor bij dit verhaal.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464187304 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

186

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-02-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Verborgen Verhaal” te beoordelen