Veertig jaar vóór de tralies

Het 'dubbelleven' van een vechtsporter
Auteur: Gerlof Leistra, Govert Wisse | Uitgever: Just Publishers

21,99

Richard van Asdonck werkte vanaf 1981 in de Bijlmerbajes, de Koepel in Haarlem, het Wolvenplein in Utrecht, de PI in Nieuwegein en in de vrouwengevangenis in Nieuwersluis.
Hij gaf sportles aan de gedetineerden en trainde het personeel in fysieke en mentale weerbaarheid. Dat levert talloze sappige en bijzondere anekdotes op.

In zijn justitiële carrière maakte Van Asdonck een leger Beruchte Nederlanders mee, zoals Heer Olivier, kluiskraker Aage M., bodyguard Geurt Roos, Greg en Jesse Remmers en de latere kroongetuige Peter la Serpe. Geregeld moest hij agressieve gedetineerden overbrengen naar de isolatiecel. Ook maakte hij een gijzeling en een serie ontsnappingen mee.
Richard van Asdonck is een Stille Kracht. Die omschrijving verwijst naar zijn Indische achtergrond, maar ook naar zijn ‘wapen’: krav maga en andere verdedigingstechnieken. Sinds 2021 verzorgt hij in PI Nieuwersluis ook weerbaarheidstrainingen voor raadslieden.

Van Asdonck begon met judo, stapte over op karate en kickboksen en bekwaamde zich in jiu jitsu, nunchaku, savate, fast defense en krav maga. ‘Richard is een alleskunner,’ zegt levende vechtsportlegende Chris Dolman.
In Veertig jaar vóór de tralies vertelt Richard van Asdonck vol vuur over zijn sporten en zijn spannende en vooral zeer inspannende ‘dubbelleven’ in de PI.

Gerlof Leistra (1959) is verslaggever voor Elsevier Weekblad en schreef veel over sport. Govert Wisse (1955) was sportverslaggever bij de GPD en Haarlems Dagblad. Eerder schreven zij over vechtsporter Bertje Kops en Judovader Cor van der Geest.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089759641 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het 'dubbelleven' van een vechtsporter

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Veertig jaar vóór de tralies” te beoordelen