Vechten tegen de bierkaai

Over het uitgevershuis van Angèle Manteau (1932-1970)
Auteur: Kevin Absillis | Uitgever: Brave New Books

35,94

Laverend tussen Vlaamse Beweging, kerk en loge trotseerde Angèle Manteau crisissen, een oorlog en de zogeheten repressie. Ze beleefde de opkomst van nozems, provo’s en hippies en promootte het gedrukte woord in tijden van massamedia. Met iedere uitdaging wist de uitgeefster raad, behalve met een hardnekkige vloek die Vlaanderen over zich had afgeroepen en die de Nederlandse concurrentie een onaantastbaar monopolie op literaire kwaliteit gaf.

Meer nog dan een bedrijfsgeschiedenis of een literatuurstudie is dit een verhaal over hoe Vlaanderen modern werd, van de grote depressie tot de golden sixties. Met de vindingrijke directrice van de firma A. Manteau aan het hoofd van een bonte stoet personages: Hugo Claus, Françoise Sagan, Louis Paul Boon, J.R.R. Tolkien, Willem Elsschot, Curzio Malaparte, Jef Geeraerts, Jos Vandeloo, Ward Ruyslinck, Jeroen Brouwers, Julien Weverbergh, Walter van den Broeck, Pjeroo Roobjee en nog zeer, zeer vele anderen.

‘Vechten tegen de bierkaai’, zo vatte uitgeefster Angèle Manteau haar carrière samen. Van dat gevecht brengt dit boek verslag uit.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402130720 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over het uitgevershuis van Angèle Manteau (1932-1970)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

688

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

26-03-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Vechten tegen de bierkaai” als eerste: