Vechten onder de Zon

Het verhaal van mijn opa C.G. Boer K.N.I.L. soldaat in Nederlands-Indie 1940-1950
Auteur: J.C.T.C. Boer | Uitgever: Brave New Books

28,78

“Met de soldaten C. Boer en H. Jaegers dook ik in een greppel en verborgen ons in de modder. De Jappen uit de voorste wagens bleven doorvuren, waarna een groep van 30 Jappen uitstegen en het terrein in verspreide orde doorzochten.”
Een passage uit een persoonlijk gevechtsverslag van een strijdmakker van Cor Boer wat bewaard is gebleven in het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. ‘Vechten onder de Zon’ is samengesteld uit vele soortgelijke documenten, ooggetuigenverslagen, boeken en de originele 160 Nederlands-Indië foto’s van Cor Boer zelf. Al zijn gevechten onder de felle Aziatische tropenzon staan in deze militaire biografie beschreven: Zijn gevechten tegen de Jappanse invasiemacht, het varen van gewapende patrouilles als ‘interim marinier’ tussen de Riouw archipel eilanden, het doorstaan van beide Politionele Acties. Het vechten om te overleven tijdens zijn 3,5 jaar in de Birma Siam dodenspoorlijn en Saigon kampen. Alles aangewakkerd door de vlag van de Rijzende Zon.

In dit boek worden tevens alle bronnen gegeven en onderzoeksmethodes beschreven. Hierdoor geeft dit boek tevens goede handvaten voor eventueel onderzoek naar eigen voorouders.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402182675 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van mijn opa C.G. Boer K.N.I.L. soldaat in Nederlands-Indie 1940-1950

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

388

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vechten onder de Zon” te beoordelen