Vastelaovend Vertelt Verteld Vertel!

Literatuur en Carnaval, Vastelaovend en de Limburgse Letteren
Auteur: Peter Winkels | Uitgever: Jon Winkels

24,90

Vastelaovend vertelt, verteld, vertel! is een inventarisatie van Nederlandstalige literatuur waarin het fenomeen carnaval een rol speelt, vooral gericht op Limburg en Vastelaovend. Het boek ligt in het verlengde van de bijdragen van de auteur aan De geschiedenis van de literatuur in Limburg. De schrijver vond ruim zeventig teksten, poëzie, proza en drama, waarin carnaval in Limburg terug te vinden is. Daarvan treft de lezer een bespreking en een analyse aan. Het boek bevat behalve gedichten en korte prozafragmenten enkele volledige verhalen en lange romanfragmenten, zodat een kleine bloemlezing ontstaat, van Aafjes, Bomans en Carmiggelt tot Jan Wolkers, van Michael Berg tot Jacques Vriens. Het boek is geïllustreerd met werk van Limburgse kunstenaars rond het thema Vastelaovend. Jan van Mersbergen schreef het nawoord en Sjer Jacobs ontwierp het omslagbeeld.
“De Bonte Storm raast! Morgen – wanneer het weer niet omslaat – zal het geweld der viering tot waanzin stijgen. Nu gaat het nog gaaf, vlot en vrolijk toe. De vitrines der winkels zijn verlicht gebleven. Flitsende en fonkelende lichtreclames accentueren de van jolijt geladen stemming.” Uit: De Bonte Storm van Math. Kemp

Peter Winkels (Heerlen, 1954) is literatuurhistoricus en was werkzaam in de journalistiek en als leraar. Als lid van commissies, jury’s en andere overlegstructuren, was hij nauw betrokken bij het culturele leven in Limburg. Hij verzorgde diverse publicaties op zijn vakgebied en over andere onderwerpen. Verder schreef hij vier dichtbundels. Recent verscheen de autobiografische verhalenbundel Leven, stukje bij beetje (2020).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461550743 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Literatuur en Carnaval, Vastelaovend en de Limburgse Letteren

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

06-01-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vastelaovend Vertelt Verteld Vertel!” te beoordelen