Van Zeedijk tot Schouteneinde

Ruim 750 jaar Schouteneinde en haar bewoners
Auteur: Leni De Winter- de Geus | Uitgever: Mijnbestseller.nl

29,95

Dit is het verhaal van de geschiedenis van het Schouteneinde, maar bovenal het verhaal van haar bewoners. Een bonte stoet mensen uit alle geledingen van de samenleving. Arm en rijk, analfabeet en belezen, kerkelijk en niet-kerkelijk, conservatief en liberaal, arbeiders en ondernemers. Bewoners van lang en nog niet zo lang geleden.

In het eerste gedeelte van het boek reizen wij af naar het oude Puttershoek. Het Schouteneinde was ooit een van de levendigste delen van het dorp. Talloze winkeltjes en bedrijven brachten de nodige reuring met zich mee. Met als hoogtepunt de jaarlijkse paardenmarkten en de Hoeksche Kermis.

Naast de kale historische feiten, richten we ons in het tweede gedeelte op de bewoners. Wie woonden en werkten daar, hoe gingen ze met elkaar om, was het allemaal echt zo idyllisch? Oud bewoners en familieleden van reeds overleden bewoners vertellen hun verhaal. Verhalen uit lang vervlogen tijd en verhalen van recentere datum. Samen met honderden belangeloos ter beschikking gestelde foto’s, vormen zij de basis van dit boek. Ze schetsen niet alleen een tijdsbeeld, maar geven bovendien een uniek kijkje in het dagelijks leven op het Schouteneinde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403693637 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Ruim 750 jaar Schouteneinde en haar bewoners

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-07-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van Zeedijk tot Schouteneinde” te beoordelen