Van wie is de stad

De strijd om Amsterdam
Auteur: Floor Milikowski | Uitgever: Atlas Contact

17,99

Van wie is de stad Amsterdam – van de toeristen, ondernemers of van haar bewoners? Deze bestseller van Floor Milikowski is een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21e eeuw.

In Van wie is de stad schetst Floor Milikowski een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21ste eeuw. De bevolking groeit snel, het aantal toeristen neemt toe en de stad raakt in de greep van vastgoedhandelaren en beleggers uit binnen- en buitenland. In de binnenstad worden bakkers en boekhandels vervangen door ijswinkels en grote internationale ketens. Tegelijkertijd maken de hoge woningprijzen Amsterdam onbetaalbaar voor middeninkomens. Het zijn ontwikkelingen die ook spelen in steden als Venetië, Londen en Parijs en die van grote invloed zijn op de identiteit van de stad.
Milikowski doet al jaren onderzoek naar de veranderingen en de machtsverhoudingen in Amsterdam. Ze neemt de lezer mee op haar zoektocht naar de winnaars en verliezers en stelt de vraag: van wie is de stad?

Spraakmakers
Recensie

‘Een heel interessant boek (…) over de vraag: is de stad van de bewoners, van de ondernemers, of van de bezoekers?’ – Tracy Metz in Radio 1 Spraakmakers

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045022185 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De strijd om Amsterdam

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-02-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

8

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van wie is de stad” te beoordelen