Van weilanden naar woonwijken

Voorne-Putten 1945-1975
Auteur: Bob Benschop | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

24,95

Het overwegende agrarische Voorne-Putten onderging na 1945 een ingrijpende metamorfose. Het weidse inzicht boven de uitgestrekte polders kreeg een totaal ander aanzien toen de fabrieksschoorstenen, hoogspanningsmasten, woonwijken en flatgebouwen verrezen. De bewoners hadden weinig grip op alle veranderingen die de oprukkende havens en aanleg van de Haringvlietdam met zich meebrachten. De locaties van nieuwbouw en de uitbreidingen op het gebied van infrastructuur werden gedicteerd door planologische diensten.

Toch probeerde het eiland zijn eigen stempel te drukken: Brielle liet tal van historische panden restaureren terwijl Spijkenisse zich niet langer door het verleden wenste te laten leiden en de dorpskern grotendeels sloopte. Hellevoetsluis poogde nieuwe industrieën aan zich te binden om de leegstaande marine-complexen te laten herleven en Rockanje en Oostvoorne ontpopten zich als uiterst populaire badplaatsen.

In Van weilanden naar woonwijken. Voorne-Putten 1945-1975 wordt de roerige geschiedenis van Voorne-Putten in de periode 1945-1975 gepresenteerd. Aan de hand van foto’s uit de collectie van het Streekarchief en andere instellingen wordt in beeld gebracht hoe de samenleving te maken kreeg met de gevolgen van de Deltawerken, de uitdijende haven de ruilverkaveling. Al bladerend verandert de vroegere samenleving in de dynamische, moderne maatschappij die vandaag de dag herkenbaar is.

Circa 100 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462583245 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Voorne-Putten 1945-1975

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-08-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van weilanden naar woonwijken” te beoordelen