Van oorlogskind tot geoloog

Van oorlogskind tot geoloog

Auteur: P.A.J. Coelewij | Uitgever: Brave New Books

22,39

Als kind gedurende de wereldoorlog maakte hij veel spannende avonturen mee,van bombardementen tot moord en werd hij zelf gewond door en landmijn. Na de militaire dienst studeerde hij voor geoloog en ging werken bijSheell.

Geboren in 1931 in Den Haag, maakte de auteur als kind de oorlog mee, waar hem de ellende ervan niet bespaard bleef. Razzia s, gewapende overvallen, honger tot bijna de dood, ijzige koude, heimwee door langdurige afwezigheid van huis en haard gedurende de hongerwinter, bombardementen waarbij hij bijna omkwam, ontploffende landmijnen met zware verwondingen en tijdelijke blindheid als gevolg en een wrede koelbloedige moord op een verzetstrijder die vlak bij hem plaats vond.
Daarentegen kende hij een ongekende vrijheid om te doen en te laten wat hij wilde. Avonturen in mijnenvelden, spelen op puinvelden van de afgebroken huizen, spel in bunkers en loopgraven. Verzamelen van oorlogstuig en demonteren van granaten en landmijnen.
Na het gymnasium met goed gevolg afgelegd te hebben en na de verplichte militaire dienst, ging hij studeren voor geoloog aan de Universiteit van Leiden . In 1959 behaalde de auteur zijn doctoraal en begon zijn carrière als geoloog bij Shell Petroleum Maatschappij in Den Haag.(Zie hierover: Een geoloog op zoek naar olie. ISBN 9 789402 113600)

In dit boek zijn door de auteur, anekdoten en bijzondere lotgevallen uit die periode bijeen gebracht

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402113990 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

221

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-01-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Van oorlogskind tot geoloog” als eerste: