Van oerknal tot eindtijd

De geschiedenis van het heelal, de aarde en de mens
Auteur: Gerard Aalders | Uitgever: Just Publishers

22,50

Historicus/bestsellerauteur Gerard Aalders beschrijft het ontstaan van het universum en de aarde en hoe wetenschappers te werk zijn gegaan om eeuwenoude mysteries te ontsluieren.

Heel lang dachten we dat de aarde en het heelal geen begin hadden. God had immers hemel en aarde – met alles erop en eraan – in één overzichtelijke, zesdaagse werkweek, geschapen. De aarde zou door de Almachtige 6000 jaar zijn toegemeten. De geringste kritiek beschouwde de kerk, en met haar vrijwel de gehele samenleving, als een aanval op de almacht van God.

Dankzij Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie, groeide het inzicht dat men niet in duizenden maar in miljoenen jaren moest rekenen. De leer van de kerk kon eindelijk naar het rijk der fabelen worden verwezen. Wat wij anno nu weten van de oerknal, ons zonnestelsel en de oorsprong van het eencellige leven dateert van recente datum. Zonder de Big Bang geen heelal, en dus geen aarde en ook geen mensen.

Historicus Gerard Aalders gaat in dit nieuwe boek in op het ontstaan van het heelal, ons zonnestelsel en de aarde. Hij laat zien hoe de evolutie zijn werk deed en volgt de ontstaansgeschiedenis van het geslacht Homo. Onze soort, de homo sapiens, die als laatste van het Homo-geslacht overbleef zag kans zag de gehele aarde te koloniseren. Sapiens ontpopte zich tot het meest gevreesde roofdier van onze planeet, dat medemensen evenmin spaarde als planten, dieren of zijn eigen leefomgeving.

Aalders duikt in de roerige historie van onze soort, doet bijzondere ontdekkingen en komt tot opvallende conclusies. Hij schrijft in zeer toegankelijke taal, onze fascinerende geschiedenis: 14 miljoen jaar in ca. 400 bladzijden.

Gerard Aalders is historicus en auteur van ruim 25 boeken. Hij schreef onder meer uitgebreid over geochronologie waarmee men de geologische tijdschaal bepaalt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089756442 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geschiedenis van het heelal, de aarde en de mens

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van oerknal tot eindtijd” te beoordelen