Van Nul tot Nu (deel 1 t/m 4)

De vaderlandse geschiedenis in strip
Auteur: Thom Roep | Uitgever: Big Balloon

27,50

Wie dacht er nog dat geschiedenis een muffe opsomming van feiten en jaartallen was? Met dit boek laat de vaderlandse geschiedenis zich lezen als een boeiend stripverhaal!

Deel 1 – Van Nul tot 1648
De eerste mensen in ons land, de Romeinen en de Bataven, kruistochten, Middeleeuwen, Bourgondische tijd, de Habsburgers, Tachtigjarige Oorlog.

Deel 2 – Van 1648 tot 1815
De Gouden Eeuw, de VOC, rampjaar 1672, periode van neergang, Bataafse Republiek, Franse Tijd, Slag bij Waterloo

Deel 3 – Van 1815 tot 1940
Opkomst van handel en industrie, onafhankelijkheid België, grondwetsherziening van 1848, ontstaan politieke partijen, Eerste Wereldoorlog, opkomst facisme, begin Tweede Wereldoorlog.

Deel 4 – Van 1940 tot 2002
Duitse bezetting, jodenvervolging, bevrijding, Indonesië onafhankelijk, wederopbouw, koude oorlog, provo, oliecrisis, protestbewegingen, Europese samenwerking, van Berlijnse muur, invoering euro.

Quote Thom Roep uit de Van Nul tot Nu Jubileumuitgave van 2016:

“En waarom geen NIEUW album of in ieder geval opnieuw een uitbreiding wordt af en toe gevraagd. Het antwoord is heel eenvoudig: er bestaat in onze optiek geen vaderlandse geschiedenis meer! Sinds de invoering van de euro in 2002, sinds de veranderde samenwerking binnen de meeste Europese landen en vooral dankzij de komst van de vele, geavanceerde communicatietechnieken die de wereld almaar kleiner en bereikbaarder voor iedereen maken dan ooit daarvoor. De vaderlandse geschiedenis is nu echt verleden tijd en is letterlijk oude historie geworden! Er is nu sprake van een Europese of een wereldgeschiedenis, maar de rol van ons vaderland, waar we onze moedertaal spreken kan niet langer los gezien worden van het grote internationale gebeuren in zijn brede totaliteit. Door de directe bereikbaarheid via de moderne apparatuur zijn van vele landen de grenzen symbolisch geworden en moet al wat gebeurt in een veel groter geheel gezien worden, waar een klein landje deel van uitmaakt…”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789047804505 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De vaderlandse geschiedenis in strip

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-12-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

18

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van Nul tot Nu (deel 1 t/m 4)” te beoordelen