Van naam tot nummer

Slachtoffers van de Puttense razzia
Auteur: Gert van Dompseler, Pieter Dekker | Uitgever: Uitgeverij Louise

25,00

In 1948 verscheen een bijzonder gedenkboek over de razzia van Putten, geschreven door Tj. Wouters. Nu is er een hernieuwd gedenkboek, welk verschijnt exact 70 jaar na de voor Putten zo dramatisch verlopen 2 oktober 1944. Een gedenkboek, vormgegeven en opgemaakt met de meest moderne digitale technieken, met vier belangrijke elementen welke dit nieuwe boek rechtvaardigen.

Ten eerste informatie over de aanleiding, het vertrek uit Putten en de reis via kamp Amersfoort naar de Duitse kampen. Ten tweede persoonlijk beeld en veel vernieuwde persoonlijke informatie over alle 659 afgevoerde Puttenaren. Ten derde een aantal persoonlijke verhalen met beeldmateriaal uit persoonlijke archieven, waardoor de ervaringen dicht bij de lezer komen. Ten vierde fraai vormgegeven en inzichtelijk beeldmateriaal, zowel van de ligging van de kampen als de kampen zelf.

2 oktober 1944 is voor eeuwig gegrift in het individuele en collectieve bewustzijn van Putten en haar inwoners. Dit boek toont die gruwelijke dag en de maanden er na in al haar facetten. Laat de persoonlijke benadering van dit boek een troost zijn voor de nabestaanden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491536236 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Slachtoffers van de Puttense razzia

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-10-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van naam tot nummer” te beoordelen